Govornik TTS

Govornik TTS je program za Android telefone, ki omogoči telefonu, da govori slovensko. Aplikacijo si lahko prenesete tukaj. Največja prednost te aplikacije je, da lahko uporabite bralnik zaslona v slovenščini. Med drugim lahko pri uporabi aplikacije Google Translate uporabite branje prevoda v slovenščino. Prav tako bo sedaj v vseh aplikacijah na voljo slovenski jezik*. Tudi če uporabljate aplikacije po meri, je Govornik dosegljiv tudi v teh.

Pozor: Govornik TTS za delovanje potrebuje internetno povezavo!

*Če aplikacija uporablja telefon za izvajanje sinteze.

Kako nastaviti prevzeti mehanizem na Android telefonu?

Odprite nastavitve, v nastavitvah pritisnite splošno, nato jezik in vnos in na seznamu izberite besedilo v govor. V polju prednostni mehanizem izberite "Govornik TTS" in potrdite vsa okna. S tem ste nastavili vaš prevzeti mehanizem za vaš Android telefon.

Opis možnosti v nastavitvah mehanizma

Gumb

Opis

Izberite glas

Na spustnem seznamu izberite glas, ki ga želite uporabljati. Izberite si takšnega, ki vam je najbolj všeč.

Število posnetkov v začasni hrambi

Vsako poved, ki jo Govornik prebere, si jo shrani v začasno hrambo. Če mora ponovno prebrati kakšno poved, jo ima že shranjeno na telefonu in je takoj na voljo za branje. Večja kot je številka, več prostora je v začasni shrambi. Če pa je številka previsoka, pa lahko iskanje po prejšnjih povedih, upočasni delovanje.

Navodila in napotki

Gumb, ki odpre to spletno stran.