Govornik

Govornik je aplikacija za pretvarjanje besedila v govor. Na voljo je za Microsoft Windows in Android telefone/tablice. Aplikacija na vašo napravo shrani sinteze, ki ste jih izvedli z namenom, da jih lahko predvajate kadarkoli. To pride še posebej prav, če nimate internetne povezave, ampak potrebujete posnetek.

Android aplikacija

Android aplikacijo lahko prenesete tukaj. Navodila in opis aplikacija sta v nastajanju, saj nastaja popolnoma nova aplikacija!

Windows aplikacija

Tukaj si lahko prenesete prvi brezplačen javni sintetizator slovenskega jezika za osebne računalnike. Več o izdelavi tega programa si lahko preberete tukaj. Aplikacija omogoča vse stvari, ki jih omogoča Android aplikacija. Dodana pa je še možnost shranjevanja posnetka govora kamorkoli na svoj računalnik.


Zagon programa je sedaj precej hitrejši, saj se vse procesiranje besedila zgodi na oddaljenem strežniku.


V okno vpišite besedilo, ki ga želite prebrati z izbranim glasom in nato pritisnite tipko »Preberi«. Spodaj okna so sedaj dodani gumbi za manipuliranje s posnetkom (pavza, glasnost, premikanje po posnetku). To pa vsekakor pripomore k uporabnosti in hitrejši uporabi sintetizatorja.

Če naletite težave pri uporabi Govornika, pritisnite tukaj.

Sistemske zahteve

  • .NET framework 4.5
  • Windows, ki podpira .NET 4.5
  • Internetno povezavo
  • Zvočnike/slušalke za poslušanje besedila

Prenos

Govornik.msi: tukaj.

Trenutna verzija: 5.1

Sedaj tudi avtomatska posodobitev programa.